Cautare in site
 

Posturi vacante

Concursuri

 

Comunicate de presa

Comunicat de presa abatoare mobile

 

Declaratii avere

Declaratii de avere si interese

 

Codul NATO (NCAGE)

Metodologia pentru obtinerea codului NATO (NCAGE)

Chestionar

Cerere

 

Noutati
 

Unitati
 

Legaturi utile
 

Transparenta institutionala

Date deschise

Datele deschise sunt date ce pot fi utilizate in mod liber, reutilizate si redistribuite de catre oricine este interesat.

Institutiile publice trebuie sa asigure conditiile necesare pentru a facilita accesul publicului interesat la documentele disponibile pentru reutilizare.

In Romania, Legea nr. 109/2007 implementeaza Directiva 2003/98/CE si urmareste reglementarea reutilizarii informatiilor din institutiile publice, n vederea crearii unor noi produse si servicii informationale.

De asemenea, Romania a aderat la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisa (Open Government Partnership) care vizeaza angajarea guvernelor in promovarea transparentei, combaterea coruptiei si utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare si dialogul cu cetatenii, in special prin elaborarea si implementarea de politici in domeniul datelor publice deschise.

Initiativa Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisa a fost lansata oficial de presedintii Statelor Unite si Braziliei, la 20 septembrie 2011, in marja Adunarii Generale ONU.

Participarea Romaniei la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisa si Planul de Actiune National au fost aprobate de Guvernul Romaniei la 11 aprilie 2012.

Obiectivele Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisa se afla ntr-o stransa legatura de complementaritate cu cele statuate n Strategia Nationala Anticoruptie (SNA). Cresterea transparentei institutionale prin sporirea gradului de disponibilitate a datelor publice deschise puse la dispozitie de catre autoritatile publice reprezinta unul dintre obiectivele specifice ale SNA. Mai multe detalii pe site-ul: ogp.gov.ro.

Consultarea beneficiarilor datelor publice deschise

MADR isi propune sa vina in sprijinul potentialilor beneficiari ai datelor deschise si sa institutionalizeze o consultare perioadica cu acestia. In aceasta sectiune vor fi anuntate perioadele / datele de consultare directa cu beneficiarii datelor deschise.

In data de 17.09.2013, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire ntre Reprezentantii institutiei, reprezentantii Cancelariei Primului Ministru si cei ai societatii civile in care s-a analizat stadiul deschiderii datelor la nivelul MADR si s-a convenit realizarea unei liste cu seturile de date deschise disponibile la nivel institutional.

Contestare date deschise

In cazul n care o persoana considera ca dreptul privind accesul la datele deschise furnizate de DAJ a fost incalcat, aceasta se poate adresa cu petitie n acest sens conducatorului institutiei.

Acceseaza Lista datelor deschise la nivelul DAJ.

Propune date deschise!

Propunerile de date deschise din partea societatii civile pot fi trimise pe adresa de e-mail: relatii@dadrdambovita.ro

© 2004-2021 DAJ Dambovita.